Melasse

Open,

Melasse is een stroopachtig bijproduct, dat vrijkomt tijdens het onttrekken van suiker uit druif, biet of riet. Het restant na 3 maal inkoken, nadat de sucrose van suiker is gekristalliseerd.

Aangelengd met water kun je het laten vergisten, u begrijpt alcohol zelfs rum, terwijl ons vee of roggebrood tevens haar waardevolle eigenschappen waardeert. Daarnaast wordt melasse gebruikt als voedingssupplement, of in donker bier, soja en ketjap. Als bodemverrijker bij de teelt van droomplanten, als haarproduct, als smaakverhoger.

Haar kenmerkende toepassingen zijn vrijwel onbekend, daarentegen  verrijkend.

Filosofie is een bijproduct van denken, enigzins stroopachtig en komt vrij tijdens de  ontrekken van gedachten uit rede, bewustzijn, fantasie, logica en verstand, reuk, smaak, visuele perceptie en ook illussie en zou een wetenschappelijke betekenisleer moeten blijken en wat aleer meer …

Ritmisch, maatvol en klankkleurig verbeeldende verwoordingen van gedachten en verhaal, geven dichtkunst de waarde van melasse binnen de filosofie van het geschreven woord.

Denkt mijn warme oog,

of ziet mijn richtingsvolle reuk,

wat mijn evenwichtig lijf voelt,

terwijl mijn geluid proeft

en ik mijzelf wederzie

in de perceptie van mijn zijn,

of neem ik waar in univerele alheid ?

Ooh,  mijn hymne, verteld uw vraag soms de liederlijke geboorte van ons antwoord,

of begrijpt mijn zijn de aanname ?

 

Liefs ,  JWT

 

 

 

 


Comments are closed.