Performance

Ik zou performance in de huidige context persoonlijk willen omschrijven als:  Het vermogen om een prachtvolle beleveniservaring te creëren met behulp van een theatraal muzikale voorstelling.

Gezien enige schorheid van mijn stembanden als gevolg van een kleine keelontsteking in combinatie met arbeidsplekaircolucht & allergie in de afgelopen weken, vond ik het eerste optreden van Fort Knox ruimschoots binnen de/mijn grenzen van een try-out passen. Andere heb ik geproefd, aanschouwd en bejegend en bewegen mij evenzo meer om mijn eigen stijl te blijven  implementeren. Ik ben geen copycat op een uitlooppodium voor een muzikale modeshow die op commando eens wat wil zeggen. !!  Er zijn er al zoveel die niet hun eigen intrinsiek gebruiken on stage, maar leunen in de berustende hangmat van hun eigen ervaringskaders ?

De gemêleerdheid van het aanwezige publiek was zeker opvallend te noemen, daar, naast de aanwezigheid van enkele doorgewinterde muziekliefhebbers, er tevens een grote schare jeugd exact bij aanvang arriveerde.  Het doet mijn muzikale rockhart goed om te zien dat het publiek ons met haar volle aandacht omsloot in blijvende aanwezigheid tot de laatste brave noot. Ik werd door opvallend velen aangesproken op kwaliteit, passie, klank en verrassing en weet dat er desondanks nog meer dan genoeg ruimte is voor meegroeien 🙂 .

Belangrijk blijft het om je eigen kwetsbaarheid te blijven etaleren in de toegeeflijkheid van de groeikans van je fouten.

Wel ontving ik trouwens een benedengordelige judaskus op mijn wang van een herkenbare ongeulige pitchdemotivator.  Ik proefde jaloersheid in zijn randfiguurlijk ondertonige boodschap en heb, als meest kansrijke hofnar uit het kaartenspel, hem behagend en schaterend uitgelachen in de wijsheid te weten dat alleen iemand je zelfrespect kan afnemen als je het hem geeft (Mhtm Ghnd).

Zo… en nu wordt het weer harten 🙂 !

Ik heb enorm genoten van de muzikale passie van medemuzikanten, geluidsvrienden, het publiek en de heersende energie.

Kun je je voorstellen dat  performance soms een smeltkroes van energetisch momentum kan zijn waarin een prachtvolle beleveniservaring te creëren is met behulp van een theatraal muzikale voorstelling ?

Ik weet hierdoor nu bijna zeker wat ik wil worden als ik later groot ben:

Beter

 

 

 

 

 


Comments are closed.